SAGES 6th Annual Minimally Invasive Surgery Fellows Career Development Course: Date: August 23-24, 2024 Marriott Nashville at Vanderbilt University Nashville, Tennessee

Day 1: Friday, August 23, 2024				
Time	Торіс	Faculty		
7:15 am	Registration / Breakfast			
8:00 am	Welcome / Icebreaker	Rana Higgins/Ivy Haskins		
8:30 am	Keynote Address (30 mins)	Patricia Sylla		
9:00 am	Q&A with Keynote Speaker (15 mins)			
9:15 am	Break (15 minutes)			
Finding a Job				
9:30 am	I Want a Job! How to Get Started	Shannon McChesney		
9:50 am	What Are You Worth: Negotiations	Christopher Ott		
10:10 am	Academic Practice	Tammy Kindel		
10:30 am	Community or Hospital-Based Practice	Robert Catania		
10:50 am	Panel Discussion (30 minutes)			
11:10 am	Teambuilding Activity #1 (20 minutes)			
11:30 am	Lunch (45 minutes)			
Attending Life				
12:15 pm	My First Year in Practice	Kaela Blake		
12:35 pm	Medical Litigation Basics	Sandy Bledsoe		
12:55 pm	Avoiding Burnout	David Krpata		
1:15 pm	Introducing New Technologies into Your Practice	Joseph Broucek		
1:35 pm	Learning From Your Mistakes	Arielle Perez		
1:55 pm	Panel Discussion (30 minutes)			
2:25 pm	Break (15 minutes)			
0.40	Staying Relevant: Future Trends in MIS Practices			
2:40 pm	Building a Successful Bariatric Surgery Practice	Jessica Ardila		
3:00 pm	Building a Successful Foregut Surgery Practice	Michael Ujiki		
3:20 pm	Building a Successful Hernia Surgery Practice	Ajita Prabhu		
3:40 pm	Future Trends in Endoscopic and Endoluminal Surgery	Benjamin Poulose		
4:00 pm	Teambuilding Activity #2 (30 minutes)			
4:30 pm	Adjourn			
6:00 pm	Dinner Event			

Day 2: Saturday, August 24, 2024			
7:15 am	Breakfast		
8:00 am	Simulation Competition (2 hours)		
9:50 am	Break (10 minutes)		
Controversies in MIS Surgery			
10:00 am	Controversies in Hernia Surgery and Mesh Use	Heidi Miller	
	Mesh Types		
	Mesh Location		
	TAR vs No TAR		
	 Controversies in Bariatric Surgery To Buttress or not to Buttress 	Gregory Mancini	
10:40 am	 GJ Technique (staple vs handsewn) 		
	 Managing GERD in the Bariatric Patient 		
11:20 am	Panel Discussion with Staying Relevant and Controversies Faculty (30 Minutes)		
11:45 am	Working Lunch		
Beyond the Hospital Walls			
12:00 pm	Getting Involved in Societies	Michael Awad	
12:20 pm	Work Life Integration and Time Management	Shanley Deal	
12:40 pm	Navigating Social Media in a Surgical Career	Hope Jackson	
1:00 pm	Finances: What, When and How	Eric Knauer	
1:20 pm	Panel Discussion		
2:00 pm	Simulation Competition – The Finals!		
3:00 pm	Wrap-Up/Adjourn		